Blue Flower

Reis naar de Liefde

Lees hoe een wereldreis vol ontberingen, gevaarlijke situaties en moeilijke keuzes, maar ook met de onvermijdelijke romantiek, een leven kan vormen.

ReisNaarDeLiefde Omslag Voor web

ReisNaarDeLiefde Omslag Achter web

 

 

 

 

 

 

 

 

ISBN 978 90 72445 63 6 - Pocket, 250 pagina's, met kleurenfoto's.
Prijs € 19,95 (Exclusief verzendkosten!)

Koop Reis naar de Liefde hier.
(Tevens kunt u enkele pagina's inzien)

Ellen van Boggelen-Heutink emigreerde als achtjarig meisje met haar ouders naar Canada. In 1967, negentien jaar oud, keerde ze terug om vanuit Nederland een wereldreis te maken, liftend door Europa en met openbaar vervoer door het Midden-Oosten en Azië. Aansluitend woonde ze een jaar in Thailand waar ze indirect betrokken was bij de Vietnamoorlog. Onderweg hield ze dagboeken bij, aangevuld met gedichten, en maakte foto’s en tekeningen. 'Reis naar de Liefde' heeft ze geschreven naar aanleiding van deze dagboeken.

Na opnieuw een jaar in Canada keerde ze in 1971 als migrant terug naar Nederland waar ze haar huidige man ontmoette. Het gevoel van ontheemding en de worsteling met meertaligheid loopt nog steeds als een rode draad door haar leven.

De trektocht is van grote invloed geweest op haar verdere leven en dat van haar man: de armoede die ze destijds om zich heen zag, heeft hen in 1974 doen besluiten meerdere pleegkinderen in hun gezin op te nemen. Tot op de dag van vandaag zijn ze, met drie pubers in huis, nog steeds een groot pleeggezin.

---

Recensie voor NBD Biblion op 5 juli 2017, door J.C. Brouwer:

Beschrijving van de reis die de schrijfster maakte in de periode van 1968-1970. Zij reisde door Europa en Azië. Het boek bestaat uit vier delen waarin zij de diverse bezochte landen beschrijft. In elk land ontmoet zij een andere jongen met wie zij gedurende een tijd samen verder reist. De hoofdstukken hebben de namen van de diverse jongens gekregen. Naast het persoonlijke verhaal van deze relaties wordt uitgebreid aandacht besteed aan hoe de landen er in die tijd uitzagen, hoe de bevolking leefde en op welke wijze er van het ene naar het andere land gereisd werd. Het boek is gebaseerd op de dagboeken die de schrijfster indertijd heeft bijgehouden. In de diverse hoofdstukken zijn schuingedrukte passages opgenomen waarin de schrijfster, los van haar dagboek, ingaat op de diverse passages. Het boek is voorzien van een inhoudsopgave en diverse door de schrijfster zelf gemaakte fotos, tekeningen en gedichten.