Blue Flower

Algemene informatie

Als full-time freelance sneltekenaar, illustrator, en portrettist, beweegt Ellen van Boggelen-Heutink zich op een zeer breed terrein.

Als sneltekenaar treedt zij over het hele land op en zet ze tijdens personeelsfeesten, beurzen, partijtjes, recepties, bruiloften en dergelijke in enkele minuten een treffend, goedgelijkend portret neer. Deze snelheid in het opnemen van detail en de vertaling naar lijn en kleur past zij ook toe bij illustratiewerk.

Zelfs bestaande figuurtjes neemt Ellen snel over, bijvoorbeeld: Sesamstraat en Paddington, uiteraard in nauwe samenwerking met de rechthebbenden. Ook andere figuren zoals Bugs Bunny, Scooby-Doo, Tom & Jerry enzovoort behoren tot de mogelijkheden, mits er een contract is met de rechthebbenden.

Zoals de voorbeelden laten zien, gebruikt Ellen een verscheidenheid aan technieken waaronder potlood, kleurpotlood, krijt, PMS markers, fijnlijners , aquarel en olieverf of combinaties hiervan. Ze past haar stijl aan de wensen van de opdrachtgever aan. Soms ontstaat een figuurtje of een bepaalde stijl al pratende. Alles is mogelijk: van realistisch getekende gebouwen tot en met grappige cartoonfiguurtjes.

Ellen maakt ook studioportretten, 'live' of van foto's. Hierbij hanteert ze diverse technieken, onder anderen potlood, potlood en krijt op grijs papier, kleurpotlood en krijt (vergelijkbaar met pastel), olieverf of aquarel.