Blue Flower

Mijn Blog


Afgelopen week kreeg ik een alleraardigste recensie van de Biblion in mijn mailbox:

Reis naar de Liefde

Bovenstaande titel is onlangs op aanschafinformatie aangeboden aan de openbare bibliotheken. Hieronder vindt u de recensietekst, zoals die door NBD Biblion is gepubliceerd. 

Reis naar de Liefde / Ellen van Boggelen-Heutink; redactie Gerrit Bruijnes; foto's en tekeningen: Ellen van Boggelen-Heutink; Kampen - IPAA Service, (2016) VI, 244 pagina's, illustraties, 19cm.

Beschrijving van de reis die de schrijfster maakte in de periode 1968-1970. Zij reisde door Europa en Azie. Het boek bestaat uit vier delen waarin zij de diverse bezochte landen beschrijft. In elk land ontmoet zij een andere jongen met wie zij gedurende een tijd samen verder reist. De hoofdstukken hebben de namen van de diverse jongens gekregen. Naast het persoonlijke verhaal van deze relaties wordt uitgebreid aandacht besteed aan hoe de landen er in die tijd uitzagen, hoe de bevolking leefde en op welke wijze er van het ene land naar het andere land gereisd werd. Het boek is gebaseerd op de dagboeken die de schrijfster indertijd heeft bijgehouden.  In de diverse hoofdstukken zijn schuingedrukte passages opgenomen waarin de schrijfster, los van haar dagboek, ingaat op de diverse passages. Het boek is voorzien van een inhoudsopgave en diverse door de schrijfster zelf gemaakt foto's, tekeningen en gedichten. Kleine druk.

Recensent: J.C. Brouwer

Bestelnummer: 2017022033

Met vriendelijke groet,

NBD Biblion / Afdeling Redactie Media Aanbod